Sezona triatlona u Srbiji je po svemu sudeći gotova. Naredne dve trke u kalendaru su  pod znakom pitanja, tako da je Borski akvatlon bio verovatno poslednja prilika da se triatlonci pokažu u najboljem svetlu. A tako je i bilo. Put od 400km nije mnogo smetao somborskim triatloncima koji su se kući vratili sa tri medalje.

Kao i svaki put do sada, najmlađi takmičari su startovali u trci na 100m plivanja i 500m trčanja. U dosta velikoj gužvi na startu, izdvojili su se Lazar Dedić i Stefan Marić koji su i na trčanju zadržali prednost i utrčali u cilj po svoju zlatnu i srebrnu medalju u konkurenciji starijih osnovaca. U konkurenciji mlađih osnovaca Miloš Kosanović je dotrčao do srebrne medalje, dok je njegova mlađa sestra Nataša uz buran aplauz svih prisutnih završila svoju prvu samostalnu trku.

Nakon male, usledila je i elitna trka na 1km plivanja i 5km trčanja u kojoj je pobedila nova nada srpskog triatlona Milan Tomin iz novosadskog Dynamica. Boje Sprinta u ovoj trci branio je Željko Ivković koji je zauzeo jedanaesto mesto.

- REZULTATI (ELITNA TRKA)