Jubilarni 10. po redu TRI OR DIE triatlon održan je za vikend u Malom Staparu u organizaciji TK Sivac. U do sada najbrojnijem nastupu, članovi triatlon kluba Sprint imali su zapaženu ulogu. U super sprint triatlonu za decu nastupilo je pet članova somborskog kluba. Kod devojčica Milica Stolić i Irina Zelić zauzele su prvo i drugo mesto, dok je kod dečaka trijumfovao Lazar Dedić. Stefan Marić i Miloš Kosanović morali su ovoga puta da se zadovolje sa četvrtim, odnosno sedmim mestom.

Nakon male trke usledila je i trka za malo starije takmičare. I u ovoj trci „Sprinteri“ su se okitili medaljama. Prvo mesto osvojio je Goran Zelić, dok je treće mesto zauzeo Aleksandar Stolić. Potom je usledila i glavna trka dana. Olimpijski tratlon, na distanci od 1.5km plivanja, 40km vožnje bicikla i 10km trčanja, bio je ujedno i prvenstvo Srbije u toj disciplini. Titulu državnog prvaka poneo je Vladimir Stojsavljević iz TK Tamiš, drugo mesto zauzeo je Bojan Karanović iz novosadskog Dynamica, dok je treći bio Nemanja Korać iz Tamiša. Jedini predstavnik somborskog kluba u ovoj trci bio je Željko Ivković koji je u cilj ušao kao četrnaesti.

U toku biciklističkog segmenta olimpijskog triatlona, održana je i promotivna atletska trka na 5km, na kojoj su učestvovali naši prijatelji iz ARK Somaraton Arpad Šarkezi i Major Josip koji se odličnim trčanjem plasirao na drugo mesto.

I na kraju, poslednja trka na programu je bila tradicionalno najzanimljivija trka štafeta u triatlonu u kojoj su porodično nastupili Stolići, Zelići, Kosanovići i Matarići.

Na kraju takmičarskog dana proglašeni su i najmlađi i najstariji takmičar. Pehare u toj kategoriji podigli su Nataša Kosanović, kao najmlađi i Boško Jerković, kao najstariji učesnik.

Rezultate svih trka možete potražiti u sekciji Rezultati trka na našem sajtu, a slike sa ovog takmičenja možete pogledati u Picasa web albumu.