Somborski triatlonci gostovali su juče u glavnom gradu Vojvodine na 18. Novosadskom triatlonu koji je održan na popularnom kupalištu Štrand. Dunav se u prethodnih nekoliko dana vratio u svoje korito i omogućio triatloncima da se takmiče u tri discipline koje su bile na programu.

Miloš Kosanović, Lazar Dedić i Stefan Marić našli su se na startu super sprint triatlona. Svoj dan imao je Lazar Dedić koji je i pored slabijeg trčanja u drugom krugu uspeo da zadrži treću poziciju i time se nađe na podijumu. Ispred njega u cilj su utrčali Luka Matović iz Pančeva i Dušan Kostović iz Kragujevca.

U glavnoj trci dana, sprint triatlonu, dominirali su juniori. Petar Ivačković (TK Tamiš) je kao prvi utrčao u cilj, ispred Milana Tomina (TK Triogy Racing) i Bojana Karanovića (TK Dynamic). Jedini predstavnik Sprinta bio je Željko Ivković koji je trku završio sa vremenom 1:12:16, i zauzeo 14. mesto.

U ženskoj konkurenciji pobedila je Božić Slavica (TK ATP), ispred Zorane Pavlov (TK Triogy Racing) i Mendić Vide iz Beograda.