Triatlon klub Tamiš iz Pančeva, bio je domaćin Prvenstva Srbije u akvatlonu koji se održalo za vikend. Na startu akvatlona pojavilo se oko stotinak triatlonaca koji su se takmičili u tri trke.

Akvatlon su otvorili najmlađi triatlonci u trci na 200m plivanja i 800m trčanja. Na ovoj distanci TK Sprint je predstavljala naša najmlađa članica, Nataša Kosanović i zauzela 8. mesto.

Na sledećoj trci učestvovali su stariji osnovci na distanci od 500m plivanja i 2,5km trčanja. Najbolji Sprinter bio je Stefan Marić, koji je odličnim trčanjem zaslužio da se nađe na pobedničkom postolju i time zauzeo 3.mesto. Odmah iza njega u cilj je utrčao Lazar Dedić koji se ovoga puta morao zadovoljiti sa četvrtim mestom. U ovoj trci zelenela su se još dva dresa TK Sprint. Renata Gerštmajer, kojoj je ovo bila prva trka u sezoni, bila je odlična i zauzela 7. mesto dok je Miloš Kosanović dotrčao do 16.mesta.

U elitnoj trci došlo je do „prekomponovanja vlasti“. Od samog starta dominirao je Milan Tomin (TK Triogy Racing), dok su za druga dva mesta na pobedničkom postolju, odličnim trčanjem, izborili Bojan Karanović (TK Dynamic) i Nemanja Korać (TK Tamiš). U ženskoj konkurenciji Natalija Karanović iz Dynamica osvojila je prvo mesto, a drugo i treće zauzele su Ksenija Bubnjević iz Tamiša i Zorana Pavlov iz Triogy Racing-a. TK Sprint ovoga puta nije imao predstavnika u elitnoj trci...