II Somborman je završen. Sa zadovoljstvom možemo reći da je sve prošlo onako kako smo želeli. Ekipa volontera je uranila i vredno radila, kako bi sve bilo spremno za početak trke, čiji je start bio zakazan za 10h. Prva trka na programu bio je Super kid triatlon na distanci od 200m plivanja, 4km bajka i 800m trčanja. Najmlađi triatlonci su i pored velike vrućine dali svoj maksimum i uspešno završili trku. Najbolje među njima bile su pionirke Danica Gazdić i Milica Gvojić iz PK Polet i Renata Gerštmajer iz TK Sprint. Kod pionira trijumfovao je Vanja Isevski iz pančevačkog Tamiša ispred Miloša Kosanovića iz Sprinta i najmlađeg takmičara Koste Konstantinovića iz Dynamica. U kadetskoj kategoriji najbolje su bile Milica Stolić iz Sprinta i Opačić Sara iz Poleta, a kod dečaka Uroš Jovanov iz Tamiša, Lazar Dedić i Stefan Marić iz Sprinta.

Odmah nakon male trke krenula je i elitna trka u sprint triatlonu i borba za titulu SOMBORMANA za 2012. godinu, do koje su se domogli Ksenija Bubnjević u ženskoj i Petar Ivačković u muškoj konkurenciji.

Zanimljivost vezana za samu trku je ta, što smo na simboličan način ispratili našeg drugara koji je krenuo za London na Olimpijske igre. Bajkom. Naime, Zoran Zivlak iz Novog Sada krenuo je pre nekoliko dana na put od preko 2000 km. Svratio je u Sombor da učestvuje u trci i sutradan nastavio putovanje. Doneo je zastavu Srbije na koju su se potpisali svi takmičari, koju će pokloniti našim olimpijcima u znak podrške.

Ovom prilikom želimo Zoranu sretan put...

I na kraju,

HVALA:

Željko, Đuka, Boro, Davide, Borisha, Ganiću, Vlado, Pero, Arpade, Čuliću, Goco, Vesna, Majo, Ana, Bojana, Nevena, Milane, RONIOCI, Majore, Vladimire, Mirjana, Srđane, Đuka, Demonja, Sergej, Stevo, Srđane, Bojane, Miroslave, Luka, Marija...

REZULTATI:

- Elitna trka

- Superkid triatlon

WEB ALBUM (Picasa)

II Sombormen snimak by YU7AM (YOUTUBE)