Srpska triatlon unija imala je čast da u okviru XVIII Prvenstva  Balkana u triatlonu ugosti nacionalne timove 8 federacija iz okruženja i njihove najbolje takmičare. Od 20. do 22. septembra Omladinski kamp Đerdap u Karatašu bio je ispunjen pozitivnom energijom preko trista članova reprezentativnih sastava triatlon predstavnika iz Makedonije, Rumunije, Bugarske, Turske, Hrvatske, Grčke, Italije i Srbije.

Boje Srbije, pored ostalih, branio je i član triatlon kluba Sprint, Lazar Dedić, kome je ovo bilo prvo veliko takmičenje.

Posle uspešnog starta na plivanju, gde je izašao kao desetoplasirani, Lazar je na biciklu doživeo težak pad, nakon čega bicikl više nije bio u voznom stanju. Međutim, ne želeći da odustane, Lazar je biciklistički deo završio gurajući bicikl pored sebe, te je krenuo na trčanje. Ovim postupkom oduševio je sve prisutne. Nažalost, vreme izgubljeno na biciklu je bilo nemoguće nadoknaditi i pored dobrog trčanja, tako da je trku završio kao poslednji. Ova Balkanijada poslužila je Lazaru za sticanje iskustva na velikim takmičenjima, uz želju, da naredna prođu bez pehova…

Rezultate po kategorijama možete pogledati u odeljku Rezultati+!