Triatlonci iz svih krajeva Srbije u nedelju su boravili u našem gradu. Razlog tome bio je IV Somborman triatlon, koji je po svemu sudeći opravdao očekivanja. Nešto izmenjena trasa u odnosu na prošlu godinu, učinila je trku zanimljivijom i približila je publici, čiji broj iz godine u godinu raste.

Sama trka protekla je u najboljem redu. Takmičenje su otvorili najmlađi triatlonci u super kid distanci na 200m plivanja, 5km bajka i 800m trčanja. Pobede u ovoj kategoriji odneli su Lana Gavrilović iz Sremske Mitrovice i Dušan Pavlović iz Kragujevca. Naša takmičarka Nataša Kosanović trku je završila na trećem mestu. U istom startu, ali u super sprint distanci (375m-10km-2,5km) nastupili su stariji takmičari u kategoriji nada. Prva mesta su osvojili Anja Davidović iz Pančeva i Lazar Dedić iz Sombora. Ne smemo zaboraviti ni Saru Opačić koja se domogla trećeg mesta, Uroša Ivetića koji je zauzeo sedmo i Miloša Kosanovića koji je trku završio na desetom mestu.

Potom je usledila i glavna trka dana na sprint distanci (750m-20km-5km) gde su pobede izvojevali Vanja Rajčić iz Požarevca i Bojan Karanović iz Novog Sada. Na ovoj trci učestvovao je i naš paraolimpijac Filipović Lazar u tandemu sa Vladimirom Stojsavljevićem kojima je ovo bila kontrola trka za predstojeće svetsko prvenstvo u Kanadi, koje se održava već za koji dan. Ovom prilikom im želimo sreću i dobar plasman.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprineli da ova trka bude uspešno organizovana.

Sledeće godine slavimo mali jubilej, zato dođite i uveličajte naše skromno slavlje!

- GENERALNI PLASMAN - SPRINT TRIATLON

- GENERALNI PLASMAN - SUPER SPRINT TRIATLON

- GENERALNI PLASMAN - SUPER KID TRIATLON

- SLIKE (Google+): link br. 1 & link br. 2  (hvala gospodi Šarkezi Arpadu i Ivanu Jankoviću!)

- VIDEO:  >  SPRINT TRIATLON  <     >  SUPER SPRINT I SUPER KID TRIATLONI  <