Prvenstvo Srbije u sprint triatlonu, održano 10. juna u Pančevu, okupilo je do sada najveći broj triatlonaca iz cele države. TK Tamiš uspeo je da okupi pedeset takmičara u elitnoj i petnaestak u školsko rekreativnoj trci što uliva nadu da triatlon u Srbiji ima budućnost.

Kao i na svakoj trci do sada, uvodnu reč imali su školarci i rekreativci, koji su se nadmetali na 200m plivanja, 3km vožnje bicikla i 800m trčanja. TK Sprint je u ovoj trci imao dva predstavnika koji su u potpunosti opravdali očekivanja. Naime, Lazar Dedić i Stefan Marić maksimalnim trudom došli su do pobedničkog postolja i osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

Nakon male, usledila je elitna trka (750m-20km-5km) u kojoj su nastupila tri takmičara iz Sombora. I u ovoj trci TK Sprint je bio uspešan. U ženskoj konkurenciji Bojana Dedić osvojila je prvo mesto u juniorskoj i drugo mesto u apsolutnoj kategoriji. Kod muškaraca Željko Ivković zauzeo je 14. mesto, dok je Gašpar Matarić završio prvu trku ove sezone.

U apsolutnoj kategoriji prvo mesto osvojio je kragujevčanin Strahinja Trakić, ispred Milana Tomina iz novosadskog Dynamica i Vladimira Stojsavljevića iz Tamiša. Kod žena do zlatne medalje dotrčala je Ksenija Bubnjević članica domaćeg kluba, ispred Bojane Dedić iz Sprinta i Jovanović Slađane iz beogradskog TK 4ME.

Još fotografija možete pogledati ovde.