Najzanimljivija trka u kalendaru triatlonskih dešavanja, bar što se tiče plivačkog segmenta, održana je u subotu u Sremskoj Mitrovici. Naime, reka Sava je bila toliko brza da je organizator bio prinuđen da skrati plivački deo takmičenja, kako bi pojedinci uopšte i završili trku. U nekim trenucima bilo je čak i zabrinjavajuće gledati kako se neki bore sa rekom. Međutim, na kraju je sve ispalo kako je organizator i zamislio.

Nakon desetodnevnih priprema u Omladinskom kampu Karataš kod Kladova, koje su završene samo dan pre ove manifestacije, četvoročlana ekipa Sprinta uzela je učešće na 3. Mitrovačkom akvatlonu, koji je ove godine po prvi put uvršten u zvaničan kalendar Srpske triatlonske unije.

U trci mladih nada učestvovala je Nataša Kosanović koju je reka sprečila da ostvari bolji plasman, našavši se samo dva mesta od podijuma.

U kategoriji nada, ovoga puta u razdvojenim kategorijama, do trećeg mesta se domogao Miloš Kosanović u kategoriji dečaka 2001.- 2002. godište. Naš najbolji takmičar Lazar Dedić se nakon četiri uzastopne pobede, morao zadovoljiti drugim mestom u kategoriji dečaka 1999.-2000. godište.

U elitnoj trci Željko Ivković zauzeo je trinaesto mesto što mu je najbolji plasman ove godine.

Ovu priliku koristimo i da najavimo IV SOMBORMAN triatlon koji će se održati 24.avgusta, kada će se TK Sprint ponovo oprobati u ulozi domaćina.